Térkép

50% támogatási lehetőség napelemre, klímára!


Otthonfelújítási támogatás napelemes rendszerre is!

50% vissza nem térítendő állami támogatás igényelhető 2021 január 1.-től különböző felújítási munkálatokra, melybe a napelemes rendszer telepítése, klímaberendezések, hőszivattyús rendszerek létesítése is beletartozik.

 

A kivitelező által kiállított számla alapján az állam a munkadíj és az anyagköltség felét visszautalja az állam. A számla benyújtását követően 30 napon belül elbírálásra, elbírálást követően 5 napon belül kifizetésre kerül a támogatás összege.

 

Mivel a számlák teljes összegét a megrendelőnek meg kell előlegeznie, pénzügyi partnerünk segítségével ebben is tudunk segíteni!

 

Várhatóan óriási igény fog erre a támogatásra mutatkozni, így javasolt kollégáinkkal minél előbb időpontot egyeztetni, vagy kérjen ajánlatot az "Ajánlatkérés" fülre kattintva!

 

Mik a támogatás feltételei?

 • Legalább egy gyermek a családban, vér szerinti vagy örökbe fogadott, 25 év alatti. Ezen kívül magzat is a várandósság betöltött 12. hetét követően, valamint a 25. életévét már betöltött, megváltozott munkaképességű személy
 • Egyéves tb-jogviszonyt írnak elő, amely az elmúlt évben maximum 30 napra volt megszakítva, emellett elfogadják azt is, ha valaki nyugdíjas, vagy pedig nappali tagozatos hallgató.
 • Szinte minden jogviszonyt elfogadnak, még a külföldi munkavégzést is, de a közfoglalkoztatottakat kizárják a támogatásból. 
 • A különélő szülők közül az veheti fel a támogatást, aki a gyereket neveli, ha közös a felügyelet, akkor 50-50 százalékban jogosultak rá.

 

Hogyan igényelhetem a támogatást?

 • Az elvégzett munkákról számlát kell benyújtani, melynél az anyag és a munkadíj összegét támogatják 50-50%-ban. 5% áfatartalmú számla, vagy ami másfajta támogatás igényléséhez be lett nyújtva, nem megfelelő.
 • A számlákat össze kell gyűjteni, és az utolsó kiállítását követően 60 napon belül, de legkésőbb 2022 végéig kell benyújtani az államkincstárhoz. A kérelemhez csatolni kell azokat az iratokat is, amelyekkel igazolja a család, hogy jogosult a támogatásra.

 

Hányszor igényelhetem a támogatást?

 • Egy család egy lakásra csak egyszer igényelheti a támogatást.

 

Mekkora összeg igényelhető?

 • Maximum 3.000.000Ft, tehát 6.000.000Ft lehet a felújítás összköltsége. Az anyag és a munkadíj összegét támogatják 50-50%-ban

 

Mivel előre ki kell fizetnem előre a munkálatokat, mit tegyek ha nem rendelkezek

elegendő forrással?

 • Cégünk pénzügyi partnerein keresztül előzetes finanszírozást is tud biztosítani. Részletek a hitel nyújtó pénzintézettől érhetőek el.

 

Milyen időszakban igényelhető a támogatás, milyen ellenőrzésre számítsak?

 • 2021 január 1. után szerződött munkákra igényelhető, egészen 2022 december 31-ig. 
 • A támogatás folyósítását követően 6 hónapon belül az illetékes Kormányhivatal ellenőrzi, hogy megtörtént-e a beruházás.

 

Mire igényelhető a támogatás?

 

- víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése vagy
cseréje
- fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel
- fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások
alkalmazását is

- az épület szigetelése, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat
- a külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje,
párkányok, küszöbök cseréje vagy felújítása
- tető cseréje, felújítása, szigetelése
- égéstermék-elvezető építése, korszerűsítése
- klímaberendezés beépítése, cseréje
- napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje
- belső tér felújítása, ideértve a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, festését, tapétázását, a galériaépítést, a belső lépcső kialakítását és cseréjét, a szaniterek beépítését vagy cseréjét, a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítását és cseréjét, a belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítését, cseréjét vagy felújítását
- a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása
- kerítés építése
- gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása
- terasz, loggia, erkély, előtető építése
- térburkolat készítése, cseréje
- télikert kialakítása
- ha az igénylő vagy gyermeke mozgáskorlátozott személynek minősül, akadálymentesítési munkák
- alapozási szerkezet megerősítése, valamint
- beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje

 

 

Válasszon kategóriá(ka)t